Начало Свят Марк Зукърбърг обеща през 2018 г. да оправи всички проблеми на Facebook

Марк Зукърбърг обеща през 2018 г. да оправи всички проблеми на Facebook

1477

Марк Зукърбърг заяви, че Facebook има „много работа за вършене“ що се отнася до насилието на сайта и вмешателството в изборните резултати. Той добави и че иска социалната мрежа да бъде смислена платформа за хората. Затова тазгодишното предизвикателство на Марк е „да се фокусира върху тези важни проблеми“.

Зукърбърг си поставя годишни предизвикателства всяка година от 2009 до сега, но те са от порядъка на „срещай се с нови хора“ или „чети повече книги“. Предизвикателството за 2018 година обаче има по-широк обсег на влияние – върху 2 милиарда човека.

Facebook вече приема ролята си на основен информационен източник и дистрибутор на новини. Затова е добре, че Марк е склонен да опише публично проблемите на социалната мрежа.

„Няма да успеем да предотвратим всички грешки и злоуотреби, но в момента трябва да помислим как да налагаме политиката си по-успешно“, казва Зукербърг.

Основният проблем на Facebook е, че когато при прилага правилата си криво като отстранява от сайта хора, които не трябва да бъдат отстранявани, и оставя хора, за които е ясно, че са вредоносни.

предишна статияГригор Димитров за пореден път показа пред света, че е огромен ЧОВЕК
следваща статияEĸcпepт: Kитaй щe пoбeди CAЩ пpи пoтeнциaлнa тъpгoвcĸa вoйнa