Начало Коментар Григор Димитров за пореден път показа пред света, че е огромен ЧОВЕК

Григор Димитров за пореден път показа пред света, че е огромен ЧОВЕК

3290

Че Григор Димитров е обичан от милиони хора по света е факт, с който няма как да не се гордеем. Той е млад, позитивен, добър в професията си, харесван сред дамската аудитория, но едно от най-големите му предимства е, че е ЧОВЕК.

Днес той отново доказа това. Вървеше трети изключително оспорван сет на четвъртфинала от един от любимите му турнири – този в Бризбейн. Съперникът му Кайл Едмънд озорваше до краен предел българина, а в един момент обърна глезена си и се строполи на земята, викайки от болка. В този момент, без да се замисли, Димитров тръгна на спринт към своя колега, прескочи мрежата, стигна до него, попита го как е, помогна му да стане и на рамо го заведе до неговата скамейка. След това нещата пое физиотерапевтът, който успя да вдигне британеца на крака.

Постъпката на българина обаче трогна публиката на корта и милионите зрители по света. Гришо реагира спонтанно, колегиално, приятелски и както още искате го наречете, но най-точната дума е като ЧОВЕК.

Проявата на феърплей впечатли и световните медии, които се впуснаха да споделят в социалните мрежи снимки и видео кадри.

Това далеч не е първата джентълменска проява на Григор Димитров. Феновете със сигурност не са забравили как той помогна на дете край корта по време на мача си с Кей Нишикори (Япония) в Маями през 2014 година. При 1:1 във втория сет 26-годишният хасковлия видя, че едно от момичетата, гонещи топките не се чувства добре заради жегата в Маями и го придружи до медицинския екип.

През 2016-а пък по време на мача си от втория кръг на турнира в Шанхай срещу Вашек Поспишил (Канада) Григор изстреля силен сервис, който удари право в гърдите едно от дечицата, които гонят топките около корта. Гришо не остана безучастен към това и веднага погали детето, опитвайки се да го успокои с подарък – накитника си. Българинът се увери, че хлапето е добре и продължи мача.

Българинът се превърна в хит в социалния мрежи и миналия октомври, когато удари неволно с топката фенка, наблюдаваща тренировката му в Шанхай, но след това й се извини с целувка.

Затова нека за пореден път да се зарадваме искрено на това какъв сънародник имаме. Където и да бъде по света, той сие наш и винаги ще бъде българин!

предишна статияГригор Димитров е на полуфинал в Бризбейн след нова трисетова победа
следваща статияМарк Зукърбърг обеща през 2018 г. да оправи всички проблеми на Facebook