Мадона

Участието на Мадона в „Евровизия“ бе подложено на съмнение, след като организаторите на конкурса заявиха, че все още не е подписан договор с нея.

Вчера изпълнителният ръководител на конкурса Джон Ола Санд заяви, че „Европейският съюз за радио и телевизия никога не е потвърждавал, че Мадона ще пее“.

„Ако нямаме подписан договор, тя не може да излезе на сцената ни“, казва още Санд, цитиран от Би Би Си.

Финалната част от конкурса ще се проведе в Тел Авив на 18 май.

Участието на Мадона бе съобщено от нейните американски и британски агенти през април. Те казаха, че певицата ще изпълни две песни, една от нейния нов албум и един от своите хитове. Организаторите обаче заявиха, че „не е взето финално решение“, въпреки че изглежда, че това е формалност.

Санд, който е организатор на конкурса от 2010 г. заяви вчера, че все още са в ход преговори със звездата.

„Ние все още сме в една малко странна ситуация – каза той – Ние имаме артист, който иска да участва в Евровизия, и който ние ще се радваме да приветстваме на сцената. Но за това ние трябва да имаме сигурна правна рамка. Ние преговаряме и сме в последната фаза, но ако няма подписан договор тази седмица, тя просто няма да е на сцената.“

Според „Джерузалем пост“ Мадона ще пристигне в Тел Авив в сряда, за да започне репетиции.

Не е ясно как от „Евровизия“ ще запълнят нейното време, ако ангажиментът ѝ бъде отменен. Въпреки това вече има няколко отделни планирани изпълнения от бивши участници като Кончита Вурст, Монс Зелмерльов, Елени Фурейра и Верка Сердучка.

предишна статияМоника Белучи огря Венеция със своя приятел
следваща статияЗащо трюфелите са скъп деликатес