Начало Спорт Лудогорец надви Левски на „Герена“ и излезе на върха

Лудогорец надви Левски на „Герена“ и излезе на върха

805

Отборът на Лудогорец победи Левски с 4:2 в дербито от 10-ия кръг на Първа лига, играно на стадион „Георги Аспарухов“ в София. Двата тима направиха атрактивен двубой на „Герена“. Но грубите грешки на домакините в защита не им позволиха да вземат нещо от срещата.

Възпитаниците на Станимир Стоилов започнаха активно мача и поведоха в резултата в 26-та минута. Борислав Цонев не сбърка от удобна позиция след добро подаване на Здравко Димитров. „Орлите“ отговориха само три минути по-късно, когато Мавис Чибота асистира на Доминик Янков за 1:1. Две минути след почивката гостите, които бяха водени в този мач от Станислав Генчев, след като по-рано днес Валдас Дамбраускас бе освободен, излязоха напред след гол с глава на Пиерос Сотириу след центриране на Джордан Икоко. В 81-та минута Боби Цонев направи 2:2 от дузпа. По всичко изглеждаше, че „сините“ ще стигнат до точката, но само четири минути по-късно Николай Михайлов и Кристос Шелис направиха груба грешка в защита. Те подариха топката на Кирил Десподов, който подаде на Елвис Ману на празна врата за 3:2. Минута преди края на редовното време Бърнард Текпетей оформи крайното 4:2 в полза на Лудогорец след асистенция на Ману.

С този успех шампионът на България поведе в класирането на Първа лига. Лудогорец има 21 точки от осем мача и по-добра голова разлика от втория Ботев Пловдив, който е със същия актив. Левски заема 11-та позиция в подреждането с 8 точки.

По-рано днес ЦСКА победи Царско село с 2:1 като гости и се изкачи до трето място в класирането с 19 точки и мач по-малко от лидера Лудогорец.

предишна статияАнастас Герджиков – кандидатурата на ГЕРБ и ДПС
следваща статияКирил Петков: Бих се радвал правосъдното министерство да е на ДБ, а социалното – на ИБГНИ