Начало Здраве Лекари: Вратовръзките са вредни

Лекари: Вратовръзките са вредни

1536
Лекари разказаха за вредата от носене на вратовръзка Носенето на вратовръзка влияе неблагоприятно на главния мозък, смятат лекари от германска

Лекари разказаха за вредата от носене на вратовръзка Носенето на вратовръзка влияе неблагоприятно на главния мозък, смятат лекари от германската университетска болница Шлезвиг-Холщайн, съобщава БГНЕС.

Резултатите от проучването са публикувани в списание „Неврорадиология“. Лекарите стигнали до извода, че вратовръзката стяга сънните артерии, което влияело негативно на мозъка. По време на проучването са взели участие 30 доброволци. Половината са помолени да носят вратовръзка, за да им направят ядрено-магнитен резонанс. Останалите са били без аксесоара. На тях също е направено изследване.

Резултатите показали, че вратовръзката намалява мозъчното кръвообращение. В анализа си учените отбелязват, че за много компании и професии дрескодът включва вратовръзка и риза. В същото време никой от работодателите не мисли за вредата от това „социално приемливо удушаване“.

предишна статияЛео Меси и Рафа Надал се засякоха в луксозен ресторант на Ибиса
следваща статияКим Кардашиян заработи 5 милиона долара за 5 минути