Начало Любопитно Фермерско куче стана кмет на американско село

Фермерско куче стана кмет на американско село

1428
Фермерското куче Дюк бе избрано за кмет са село Корморант в щата Минесота, съобщи Chronicle. Дюк с голямо преимущество по

Фермерското куче Дюк бе избрано за кмет са село Корморант в щата Минесота, съобщи Chronicle.

Дюк с голямо преимущество победи местния магазинер Ричард Шербрук, твърди телевизия Си Би Ес. Кучето е много популярно. Познават го всички 12 жители на селото. И то като тях е редовен посетител на местната кръчма.

Селяните вярват, че Дюк е много важен за тяхната безопасност, защото посреща със силен лай минаващите през селото автомобили и така ги заставя да намалят скоростта.

Кметската длъжност в Корморант е почетна, задълженията се изпълняват на обществени начала. Мандатът е една година. Дюк ще встъпи в длъжност в събота. За церемонията са го завели на фризьор, за да го срешат добре. Купили са му и костюм с цилиндър. Фирма производител на кучешка храна вече му е осигурила запаси за една година от своята продукция.

Правото да бъдеш избран в САЩ се тълкува толкова широко, че Дюк съвсем не е най-странният кандидат. Негови предшественици са лабрадорът Боско, който от 1981 до 1994 г. беше кмет на селището Санол в Калифорния, както и котката Стъбс, която през 1997 г. бе избрана за кмет на градчето Талкитна в Аляска. Още през 1968 г. „млади интернационалисти“ издигнаха шопара Пигас Безсмъртни за кандидат за президент на САЩ.

предишна статияНай-здравословните храни по света
следваща статияКурсът на биткойна превиши $8000 – максимумът за последните два месеца