Начало Пари Курсът на биткойна превиши $8000 – максимумът за последните два месеца

Курсът на биткойна превиши $8000 – максимумът за последните два месеца

1460
След като цената на биткойна спадна под $6000 се появиха слухове, че основната криптовалута се е провалила. Но тази сутрин ситуацията се пром

След като цената на биткойна спадна под $6000 се появиха слухове, че основната криптовалута се е провалила. Но тази сутрин ситуацията се промени, при това отдавна не сме виждали подобен висок курс, пише Kaldata. Преди обед курсът на основната цифрова валута прехвърли $8000. Това е далече от показаното през ноември-декември миналата година, но е по-високо от показаното през последните месеци.

Цената на другите криптовалути, различни от биткойна, също леко се повишиха. Ethereum достигна $470, а Bitcoin Cash се търгува при цена $840. Финансовите аналитици засега не могат да обяснят този висок ръст. Особено на фона, че през последните месеци нямаше никакви по-особени позитивни новини за биткойна.

CoinMarketCap съобщи, че пазарната капитализация на Bitcoin е надхвърлила $135 милиарда. Индексът на доминиране на биткойна също нарасна и достигна 41%.

Първият значителен Bitcoin ръст бе регистриран на 17 юли, когато цифровата валута влезе в нарастващ тренд. Тогава биткойнът се търгуваше при цена $6700. Но криптовалутата внезапно проби бариерата от $7000, а след това курсът се качи до 7380 американски долара. На 18 юли бе вторият значителен ръст, когато основната цифрова валута достигна $7500. Но след това Bitcoin курсът бързо спадна.

предишна статияФермерско куче стана кмет на американско село
следваща статияДоказано: Бирата и виното са полезни!