ваксина

Кръвта на Том Ханкс и съпругата му Рита Уилсън ще бъде използвана в изследвания, за да помогне за разработването на ваксина срещу коронавируса, тъй като „носят антителата“, след като двамата преодоляха COVID-19.

Кръвта на Том Ханкс и Рита Уилсън ще бъде използвана от медицински изследователи, които разработват ваксина срещу коронавируса, след като спечелиха битката си с болестта.

Омъжената двойка беше сред първите хора с висок профил, които сключиха договор за COVID-19 – който заразява дихателната система и може да бъде фатален. Те се разболяха, докато бяха в Австралия, където Том Ханкс снимаше своя нов филм, предстоящия биографичен филм на Баз Лурман за Елвис Пресли.

След като излязоха публично с диагнозата си и информираха феновете за състоянието си, докато са в изолация, те се възстановиха напълно и им беше позволено да се върнат в дома си в Лос Анджелис.

След пристигането си обратно в САЩ, Томи Рита се записаха в медицинско проучване, за да установят дали техните антитела ще бъдат полезни за учените, работещи по разработването на ваксина и сега звездата от „Спасяването на редник Райън“ разкри, че са одобрени за даряване на кръв, защото те „носят антителата“.

Том се надява кръвта на него и жена му да се окаже полезна в борбата с коронавируса и се шегува, че ще е отговорен за създаването на „Ханксина“ (производно от ваксина).

По-рано актьорът от „Форест Гъмп“ разкри, че съпругата му Рита е страдала много по-лошо от коронавирусните симптоми, отколкото той, и че е бил загрижен за нейното здраве.

Той каза: “Рита премина през по-трудно време от мен. Тя имаше много по-висока температура и имаше някои други симптоми. Тя загуби чувството си за вкус и мирис. Не получаваше абсолютно никаква радост от храната повече от три седмици. Беше толкова зле, че трябваше да пълзи по пода от леглото до съоръженията“.

предишна статияАрестуваха нападателите на журналиста Слави Ангелов
следваща статияЗапочва поетапно спиране на отоплението в столицата