Начало Водещи Космическият товарен кораб „Дракон“ се завърна на Земята

Космическият товарен кораб „Дракон“ се завърна на Земята

1393
космически кораб

Космическият товарен кораб „Дракон“ на американската компания SpaceX /Спейс-екс/, който се отдели в петък от Международната космическа станция, падна в Тихия океан. Това се посочва в съобщение, публикувано на страницата на компанията в Туитър.

„Приводняването на „Дракон“ е потвърдено“, се казва в него. Пояснено е, че екип от специалисти вече е на път към мястото на падане на кораба.

„Дракон“ ще достави на Земята отпадъчните материали и резултатите от редица научни експерименти. Корабът се е приводнил в Тихия океан, югозападно от Калифорнийския полуостров. След това ще бъде транспортиран до пристанището на Лос Анджелис, което ще отнеме около две денонощия.

Ракетата Falcon 9 с „Дракон“ стартира от базата на военновъздушните сили на САЩ от нос Канаверал, Флорида, на 29 юни. Товарният кораб достави на станцията храна и материали за научни експерименти в размер на 2,7 тона. Това беше 15-та мисия по изпращане на материали и оборудване на Международната космическа станция, изпълнена с помощта на „Дракон“.

предишна статияВ Мексико 12-годишно момче е студент по биомедицинска физика
следваща статияЧили забрани употребата на найлонови торбички