Прада, колекция, кожи

Луксозната модна къща „Prada“ заяви в сряда, че ще премахне животинската кожа от колекциите си, като се присъедини към удължаващия списък на дизайнерите, правещи такъв избор. Решението ще влезе в сила с колекцията пролет-лято 2020 за жените.

Италианската модна къща заяви, че решението й произтича от „положителен диалог“ с Fur Free Alliance (FFA) на повече от 50 асоциации в около 40 страни, по-специално италианската група LAV и The Humane Society на САЩ.

Други големи имена, които са се отказали от използването на животинска кожа, са Armani, Burberry, DKNY, Donna Karan, Jean-Paul Gaultier, Gucci, Michael Kors и Versace.

„Prada“ „е ангажирана с иновации и социална отговорност, а нашата политика „без кожа“… е продължение на тази ангажираност“, гласи изявление на артистичния директор Миуча Прада.

„Фокусирането върху иновативни материали ще позволи на компанията да проучи нови граници на креативния дизайн, като същевременно задоволи търсенето на етични продукти“, добави тя.

Изявлението на „Prada“ включва реакции от няколко групи за защита на животните, като ръководителят на програмата на FFA казва: „Това глобално движение бързо набира скорост и е много малко вероятно кожата да се върне като приемлива тенденция.“

предишна статия„Ферари“ и „Мерцедес“ ще почетат Ники Лауда в Монако тази неделя
следваща статияБрад Пит, Леонардо Ди Каприо, Марго Роби и Куентин Тарантино „взривиха“ Кан