Начало Водещи Кой сега ще се извини на премиера Денков за измислените бежанци?

Кой сега ще се извини на премиера Денков за измислените бежанци?

2909
Николай Денков

„`html

През последните дни основната политическа тема е допускането на България и Румъния до т.нар. Шенген по въздух и вода. Това е изключително важна стъпка, на която се чака вече 12 години. Според информация от северната ни съседка Мария Габриел, дипломати и академици допускането беше официално потвърдено на брифинг от премиера Николай Денков и министрите Мария Габриел и Калин Стоянов.

След това някои медии и политици започнаха да намаляват този значителен напредък за страната ни и да разпространяват фалшивата информация, че за да влезе България в Шенген, страната се е съгласила на условия, свързани с приемането на повече бежанци. Тези действия представляват популистична истерия, която по същество е антиевропейска и антицивилизационна.

Начело с негативните коментари и обвинения стояше лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Той обвини властта, че е обявила предварително нещо, което не е договорено, след което голяма част от медиите приеха думите му и обвиниха премиера Денков в лъжа. Други дори го заклеймиха, че е продал България.

Късно снощи испанското председателство на Съвета на ЕС потвърди, че България и Румъния ще бъдат приети в Шенген с въздушните и морските граници от март следващата година, като са взети предвид основните искания на Виена. Те включват увеличаване на присъствието на „Фронтекс“ в двете страни и повече средства от Европейската комисия за защита на външните граници.

След като официално стана ясно, че България не е приела никакви уговорки за прием на бежанци, различни от вече действащите, и не е поела никакви други ангажименти, няма никакви основания за обвиненията, че сме се съгласили на неизгодни условия.

Това решение ще подобри търговията по море, която обхваща половината от българския износ, и ще спести много време и пари на държавата ни. Вместо да критикуват, хората трябва да се радват на този положителен напредък. Още актуални коментари – четете тук

„`

предишна статия14 оригинални късмети за вашата новогодишна баница
следваща статияСветът се подготвя за новата 2024 година. Първи я посрещнаха жителите на Киритимати