Начало Водещи Кое е най-доброто време за лягане?

Кое е най-доброто време за лягане?

655

Добре известно е, че недостигът на сън води до стрес и здравословни проблеми. Но понякога човек се чувства уморен дори след 7-8 часа сън.

Експерти от European Heart Journal проведоха проучване с участието на над 88 000 клиенти на Британската биобанка, за да определят „златния час” за заспиване, водещ до спокоен сън.

Анализът показва, че хората, които заспиват между 22:00 и 23:00 ч. са изложени на много по-малък риск от сърдечносъдови заболявания в сравнение с тези, които си лягат по-късно или по-рано.

Според експертите, за да нормализирате съня си, е необходим режим. Трябва да свикнете да заспивате и да се събуждате по едно и също време, така че да спите поне 7-8 часа. Постоянното редуване на бодърстване и сън разстройва организма и в резултат на това сте подложени на стрес.

За да изпаднете в спокоен сън, е необходимо да се откажете от електронните устройства и телевизора поне половин час преди лягане. Приглушената светлина също ще ви помогне да заспите бързо.

Експертите смятат, че периодичното събуждане през нощта е нормално и обикновено съвпада с цикъла на съня от един час и половина до два часа.

предишна статияВероятност на неуспехи и загуби за една зодия днес
следваща статияИндийка е новата Мис Вселена