Начало България Кирил Петков: Няма политическа стабилност, ако ГЕРБ продължават с плаващите мнозинства

Кирил Петков: Няма политическа стабилност, ако ГЕРБ продължават с плаващите мнозинства

882
Кирил Петков
Кирил Петков

Няма как да има политическа стабилност и да има дълголетие на Народното събрание и на правителството, ако ГЕРБ продължават с плаващите мнозинства. Ние да сме като „смокинов лист“ отпред, а те отзад – за важните неща за обществото – да ги прокарват с други мнозинства.

Това коментира пред журналисти в кулоарите на Народното събрание съпредседателят на „Продължаваме промяната – Демократична България“ Кирил Петков.

Това не е само предупреждение, това е призив, че по този начин те вкарват огромен риск в политическата система. Ако си мислят, че това ще се получи, ние просто няма да го приемем, добави той.

Повод за коментара му стана осуетеното изслушване на правосъдния министър в правната комисия след избора на Борислав Сарафов за главен прокурор.

Кирил Петков смята, че има проблем и в прокараните на първо четене промени в Антикорупционния закон, внесен от ГЕРБ-СДС:

„В техния закон те искат да се сложи по един член от всяка партия. Как си представяте, че тази комисия ще разследва партиите и корупцията на партиите, ако председателите са от всички партии и има голям риск за конфликт на интереси между различните партии?“.

Той заяви, че ПП-ДБ няма претенции към председателските места в постоянните комисии, но уточни:

„По-големият ни страх е, от тези комисии колко ще отидат в ДПС и колко от тях ще отидат при „Възраждане“. Аз съм щастлив, че Комисията по европейските въпроси, поне беше запазена единствена комисия за нас, защото ако и тя беше отишла във „Възраждане“ – хората, които даже не стават, когато Европейският химн тече, щеше да е обида за европейските ценности“.

предишна статия3 начина да спестяваме всеки месец
следваща статияНе-коалицията ПП-ДБ+ГЕРБ-СДС увисна на косъм. Борисов отвърна на Петков за „смокиновия лист+