Начало Свят Киев тази нощ бе атакуван от руски ракети

Киев тази нощ бе атакуван от руски ракети

64
Киев тази нощ бе атакуван от руски ракети
Снимка: БТА

През изминалата нощ град Киев беше обект на няколко атаки с руски ракети, при които най-малко 10 души бяха ранени, съобщи кметът на украинската столица Виталий Кличко, цитиран от ДПА и БТА.

Той сподели в „Телеграм“, че двама души, включително едно 11-годишно дете, бяха откарани в болница, докато други получиха медицинска помощ на място. Всичките ракети бяха спрени от украинската противовъздушна отбрана, но отломки от тях паднаха в различни квартали, което доведе до запалване на автомобили и сгради, заяви Кличко.

Жителите на една многоетажна сграда в централния район на столицата Шевченкивский бяха евакуирани, след като в един от апартаментите избухна пожар. По време на атаката бяха счупени и прозорците на няколко сгради.

Това бе първото значително нападение за последните седмици, при което украинската столица беше атакувана както с балистични, така и с крилати ракети, според ръководителя на военната администрация Серхий Попко, цитиран от Ройтерс.

„След почивка от 44 дни, противникът извърши ново ракетно нападение срещу Киев“, заяви той. „Всички аварийни служби са на място. Текат действия за почистване на последиците от ракетната атака“, добави Попко.

Украинската противовъздушна отбрана успя да сбие всичките 31 руски ракети, изстреляни към столицата, съобщи командирът на военновъздушните сили.

Попко информира, че руската армия използва стратегически бомбардировачи и изстрелва някои ракети от своята територия.

Въздушната тревога продължи почти три часа.

Според украинската армия, след повечеседмично прекъсване стратегическата авиация на руската армия отново е разположена в Каспийско море. Освен това Русия извършва удари с хиперзвукови ракети „Кинжал“, които са трудни за прехващане, допълни украинските въоръжени сили.

Вижте повече международни новини тук

предишна статия„Уолстрийт джърнъл“: Путин и белградският му имитатор искат да подпалят Балканите
следваща статияНай-много пътни инциденти са регистрирани в петък, най-много загинали по пътищата – в понеделник Най-много катастрофи в Румъния са станали през юни миналата година, сочи справка на Пътната полиция