Кенгуру

Линда и Джим Смит от Австралия попаднаха в болница, след като върху тях без причина налетяло голямо мъжко кенгуру. Съпрузите вече много години помагат на диви животни, а през последните няколко седмици също така ги хранят, тъй като популацията на кенгуруто страда от недохранване в провинция Куинсланд заради сушата.

Неочаквано едно двуметрово мъжко кенгуру нападнало Джим. Съпругата ми и техният син се притекли на помощ и едвам изгонили разбеснелия се по незнайни причини самец.

Инцидентът станал в селището Милърмен в щата Куинсланд. От болницата Линда Смит даде интервю за в. „Бризбейн таймс“. По нейните думи всяка вечер в дома им идвали трийсетина кенгура да вечерят.

„Когато се появи това кенгуру, си помислих – виж ти, това е животното, което преди време отгледахме! Един от нашите бивши питомци дръпна на височина до 180 см.“

Преди 15 години семейство Смит намерили осиротяло кенгуру, което отгледали.

Но сега, когато Джим започнал да храни великана, той го нападнал и започнал да го млати. Жена му се опитала да прогони биткаджията с метла, но кенгуруто ѝ отнело оръжието и я подхванало и нея. Нашественикът бил прогонен чак след като синът им го ударил яко с лопата по главата.

Линда е пострадала най-тежко, има три счупени ребра и множество драскотини. Мъжът и синът ѝ пострадали по-малко, предимно от одрасквания.

предишна статия„Франс прес“: Следизборна битка за оцеляване на старите партии в Бавария
следваща статияДоматите удължават живота, консумирайте ги често