Начало Водещи Кейти Пери е най-скъпо платената певица

Кейти Пери е най-скъпо платената певица

1173
Кейти Пери

Американската певица Кейти Пери оглави класацията на „Форбс“ за най-високо платените изпълнителки на годината.

За 12 месеца, приключващи през юни тази година, Пери е спечелила 83 милиона долара. Голяма част от доходите й идват от нейното концертно турне. Пери е изнесла около 40 концерта и за всяко излизане на голямата сцена е получавала около 1 милион долара. Освен това, Кейти е спечелила около 20 милиона долара от участието си като жури в шоуто „Америкън айдъл“. „Форбс“ припомня, че през 2015 г. тя е спечелила 135 милиона долара, а нейната снимка е била на корицата на списанието.

На второ място е Тейлър Суифт с 80 милиона долара. Тя пусна нов албум Reputation, от който само за една седмица продаде около 2 милиона броя. Певицата също така направи турне. По-голямата част от него излизаше извън отчитания период, в противен случай тя дори можеше да оглави класацията.

Бронзът е за популярната изпълнителка на ритъм енд блус Бионсе, която е попълнила сметките си с 60 милиона долара. При това изминалите 12 месеца за нея са били доста „тихи“. Основните печалби на Бионсе идват от албума Everything is Love, който тя записа заедно със своя съпруг рапъра Джей Зи.

В първата петица влизат певиците Пинк с 52 милиона долара и Лейди Гага с 50 милиона долара. Последната се изяви и като актриса. Тя изпълни главната роля във филма „Роди се звезда“. На шесто и седмо място се намират Дженифър Лопес с 47 милиона долара и Риана с 37,5 милиона. Риана за последно е изнасяла концерти през 2016 г. и сега печели основно от рекламата на бельо.

Осмото и деветото място е запазено за не американки. Това са германската певица Хелена Фишър с 32 милиона долара и канадката Селин Дион, която е заработила с 1 милион долара по-малко. Последното десето място е за принцесата на попа Бритни Спиърс. Нейните доходи възлизат на 30 милиона долара.

предишна статия„Франс прес“: Смартфонът – двуострият меч на тероризма
следваща статияСи Ен Ен: Нетаняху е изправен пред дилема – предсрочни избори или компромис