Начало Водещи Карадайъ потвърди: Има структури на ДПС, които работят само срещу финансиране

Карадайъ потвърди: Има структури на ДПС, които работят само срещу финансиране

154
На снимката: МУстафа Карадайъ

На снимката: Мустафа Карадайъ

Има устройства във вътрешната структура на ДПС, които са фокусирани само върху финансирането. Това беше заявено от бившия председател на партията Мустафа Карадайъ в предаването „Денят започва“ по БНТ.

Той коментира думите на почетния председател на ДПС Ахмед Доган, който в обръщение към членовете и симпатизантите на партията обяви, че тя започва да се превръща в корпоративна организация.

Карадайъ обаче отказа да посочи точно кои са тези устройства на партията.

Според него, ДПС не се намира в криза и може да бъде устойчива втора или трета политическа сила.

Той добави, че е нормално в различните структури да има промени в управляващите органи и подчерта, че категорично ДПС не е в криза и не преживява потресения.

Кой е детронираният Мустафа Карадайъ и каква роля изигра при атентата срещу Доган

Естествено е да има промяна в политическите позиции на различни структури, допълни Карадайъ.

В отговор на въпрос за това кой ще управлява ДПС – Джевдет Чакъров или Делян Пеевски, Карадайъ каза, че съществуват различни групи „депесари“ – нова генерация, по-практични хора с по-високи амбиции, нетърпеливи да ги реализират, дори комерсиално, които настояват всичко да стане тук и сега. Съществува обаче и поколение хора, които са преживели възродителния процес, жертвите и репресиите на етническа основа, концлагерите, принудителното преселване и разселване, експулсация на близките им.

Карадайъ посочи, че съпредседателите на партията целят да се допълват.

„Честито изтрезняване! Пеевски е поставил в зависимост не само Доган, но и Бойко Борисов“

Той посочи още, че в отговор на въпрос дали Пеевски ще успее да увеличи политическото влияние на ДПС, партията няма за стратегическа цел да бъде първа политическа сила, но може да бъде втора или трета.

Карадайъ обясни, че за него беше време да се оттегли като лидер на движението, като добави, че ДПС подкрепи правителството, за да подчертае, че възможното за политическа стабилност в България е от значение.

Той заяви, че нямат искания за собствени министри и заместници-министри в момента, но ДПС не е „кръжок“, а политическа партия и, по дефиниция, партиите са обществени организации с цел владение.

Това беше още една причина, поради която ДПС се опитва да се разшири, приключи Карадайъ.

Още новини от деня – четете тук

предишна статия100 дни война: Нетаняху убеден в победата, протест иска оставката му
следваща статияРайонът около къмпинг „Градина“ се превърна в сметище. Има ли наказани?