Начало Новини Как новите технологии ще променят света и хората, ще бъде дискутирано на...

Как новите технологии ще променят света и хората, ще бъде дискутирано на форум в София

54
Как новите технологии ще променят света и хората, ще бъде дискутирано на форум в София

Как новите технологии ще променят света и хората, ще бъде обсъдено днес на форума Homo Futuro, организиран от сп. BGlobal, съобщиха организаторите.

Форумът, който ще се проведе в „Интер Експо Център“ в София, е част от инициативата на списанието „Преди утрешния ден“, чиято цел е да увлече все повече хора в разговора за бъдещето, който ни подготвя за предизвикателствата, които идват. 

Сред другите теми, които ще бъдат дискутирани днес, са каква е перспективата пред различните области от икономиката и живота на хората с развитието на изкуствения интелект, дигитализацията и свързаността, храните, начина на живот, производството, образованието, медицината, екологията, космонавтиката. БТА е медиен партньор на форума.

Първият панел поставя фокус върху човека и възхода на технологиите. Сред поканените за участие в него са Калин Димчев, мениджър за България в „Майкрософт“, Петър Торнев, управляващ директор на Технологичния център на „Аксенчър“ в България, проф. Силвия Илиева, директор на институт GATE към СУ „Св. Климент Охридски“, Карел Крал, главен изпълнителен директор на „Електрохолд България“, доц. Владимир Божилов, заместник-декан на Физическия факултет на СУ „Св. Кл. Охридски“, Димитър Цоцорков, председател на Надзорния съвет на „Асарел-Медет“ и на Българската мрежа на Глобалния договор на ООН, д-р Боряна Манолова, главен изпълнителен директор на „Сименс“ за България, Северна Македония и Украйна. Те ще говорят за развитието на изкуствения интелект, градовете на бъдещето, големите данни, алгоритмите, електричеството, космоса, виртуалната реалност. 

Във втория панел сред поканените за участие са Девина Василева, сценарист, кинорежисьор и актриса, Александра Мечкова, изпълнителен директор на „Телерик Академия“, арх. Пламен Мирянов, управител на „Артекс проект“, Иван Лекушев, съосновател и изпълнителен директор на BGO Software, доц. Благой Бурдин от Института по електрохимия и енергийни системи към БАН.

предишна статияОБНОВЕНА Поетът и драматуръг Стефан Иванов представя книгата си "Без мен" в "Сфумато"
следваща статияКоринтският канал отново ще бъде отворен за корабоплаване от 1 май