Начало Водещи Как да ускорим метаболизма, без да влизаме във фитнеса?

Как да ускорим метаболизма, без да влизаме във фитнеса?

1451
дълголетието

Да ускорите метаболизма и да подобрите храносмилането са две различни неща. Метаболизмът е свързан с преработването на храната и превръщането й в енергия, докато храносмилането се отнася до разграждането на храната до отделните й съставки.

Но как да ускоримна метаболизма си?

  1. Балансирана диета

За да може тялото да използва енергията ефективно, трябва да му осигурим достатъчно количество хранителни вещества. Избягвайте прекалено много рафинирана захар, млечни продукти и натрий.

  1. Коригирайте режима на хранене

За да стабилизирате метаболизма, изградете си оптимален режим на хранене. По този начин ще дадете време на тялото да обработва храната и да гори мазнините, вместо да ги складира, тъй като гладувате. Яжте на всеки 3 часа  по малко.

  1. Пийте зелен чай

Изследвания сочат, че зеленият чай е богат на антиоксиданти, които стимулират метаболизма. Почти същият ефект има и гореща вода на гладно сутрин с изстискам вътре лимонов сок.

  1. Пийте повече вода

Водата не вреди. Тя умее да подобрява метаболитното ниво. Когато сте добре хидратирани, тялото функционира правилно и гори мазнините. Добре е да приемате по около 3 литра вода на ден.

  1. Тренирайте всеки ден

За съжаление, не можете да избягате от физическите упражнения. Ако не сте почитател на фитнес залата,  може да ходите повече пеша, да практикувате йога или друг вид лека тренировка, която ви носи удоволствие.

предишна статияКак вреди натамицинът в маслото, което ядем на здравето ни?
следваща статияГригор и дел Потро ще спорят за трофея от Стокхолм днес следобед