Начало Водещи Има ли ген на изневярата?

Има ли ген на изневярата?

1408

Дължината на пръстите при жените издава склонността им да изневерят на половинките си, гласи публикация в Biology Letters, позовавайки се на изследване на екип от Оксфордския университет.

В проучването са участвали 474 души, чиито анатомични параметри са били измерени и анализирани.

Оказва се, че жените, изневерили повече от веднъж на своите спътници, се различават от верните по това, че левият им показалец е по -дълъг от безименния пръст. Такава зависимост не е установена при мъжете.

Констатациите шокираха учените, чийто първоначални намерения били да изследват връзката между склонността на дамите да мамят партньора си и нивата на естроген.

Учените от университета в Бингхамтън, Ню Йорк от своя страна твърдят, че склонността към изневяра не е свързана с възпитанието, а е генетично заложена при някои и зависи от мутации в 11 -та хромозома.

Изследователите интервюираха двеста млади хора и след това изследваха тяхната ДНК.

Оказа се, че тези, които са по -склонни да изневеряват на партньорите си, имат мутация в гена DRD4, която прави човек по-малко чувствителен към „хормона на щастието“ допамин. Носителите на тази мутация изпитват потребност от силни емоции, за да се забавляват. Освен към прелюбодеяние, такива хора са склонни към наркомания и алкохолизъм, хазарт и импулсивно поведение.

предишна статияАнтоний Гълъбов: Политически проект на Кирил Петков би отслабил „Демократична България“
следваща статияУчени откриха ракови клетки във въздуха