Начало България Антоний Гълъбов: Политически проект на Кирил Петков би отслабил „Демократична България“

Антоний Гълъбов: Политически проект на Кирил Петков би отслабил „Демократична България“

843
на снимката: политологът доц. Антоний Гълъбов

Един нов политически проект, какъвто упорито се опитват да внушават в публичното пространство – както коментатори, така и политици, би имал опасен ефект върху „Демократична България”. В момента наблюдаваме твърде много политическо инженерство и твърде малко политика.

Показателно е, че електоралният профил на избирателите на ИТН и на ГЕРБ не се различават съществено. Кирил Петков в един от учредителите на „Да, България”. Очакването, че този профил – на млади хора с добро образование ще имат някакво различно политическо представителство от онова, което съществува в момента, е политическо инженерство, смята той.

По думите му новият политически профил, който се оформя в монента не е нито толкова силен, нито толкова политически активен. Според него това е причината ИТН да се опитва максимално да привлече българските граждани в чужбина, включително с екзотични идеи като такива за промяна в Конституцията.

Целта на Кирил Петков и екипът около него би била само една – да увеличат електоралната подкрепа за Радев. В момента страната се тласка в политическа криза, за да може да се гарантира преизбирането на Румен Радев. Това е основният проблем, е мнението на Гълъбов.

Спиред него, ако се стигне до втори мандат на Радев наистина това ще тласне страната към спирала от политически кризи.

предишна статияКристиан Николов излиза от ареста
следваща статияИма ли ген на изневярата?