Начало България Илиян Василев: ГЕРБ плаща на Рая Назарян да защитава Делян Добрев

Илиян Василев: ГЕРБ плаща на Рая Назарян да защитава Делян Добрев

59
Илиян Василев
Илиян Василев

Съдебният разход в делото, в което участва депутатът Делян Добрев, е поет от Партия ГЕРБ, както съобщава Илиян Василев във Фейсбук.

Сумата от 2400 лв. е изплатена на Рая Назарян, която е част от екипа за преговори при подписването на коалиционно споразумение между ПП-ДБ и ГЕРБ.

Интересният въпрос, който поднася Василев, е дали Сметната палата, ръководена от Димитър Главчев – бивш депутат и потенциален премиер, ще одобри тези партийни разходи на ГЕРБ, които по логика трябва да са покрити от партийните субсидии.

Вотът на Илиян Василев:

Никога не си представях, че ГЕРБ и Борисов ще заплатят адвокатските и хонорари на новото си „острие“ Рая Назарян по съдебното дело, в което тя представлява интересите на Делян Добрев.

Добрев ме съди, защото с публикациите и статиите си за неговата роля в провалите в енергийната политика на ГЕРБ – конкретно забавянето на интерконектора с Гърция, му нанесох личностно увреждане, негова репутация и т.н.

Делян Добрев загуби на всички инстанции. Аз сега го съдя, защото през този период и половин година, през която се боря с блокирани сметки, беше трудно, включително за финансирането на „Алтернативата“.

Никога не си представях, че ще се окаже, че ГЕРБ плаща за тези дела, финансови интереси на Делян Добрев, представени от Рая Назарян и с това покрива разходите на Добрев по делото.

Точно Делян Добрев е много по-богат от мен, знаеше ли това? Но аз плащам изцяло с достойнство адвокат Разбойникова и всички други съдебни разходи, свързани с делата срещу мен. Добрев блокира всичките ми сметки чрез адвокат Назарян.

Мислех, че всичко това е лично между Добрев и мен. А сега става ясно, че ГЕРБ покрива разходите на своя „острие“ Делян Добрев чрез Рая Назарян – новата звезда на Борисов. Следователно цялата кампания срещу мен, включително съдебните дела, се финансира от ГЕРБ, под личното управление на Бойко Борисов, който уверяваше, че ме уважава и не влиза в постоянните нападки срещу мен и делото на Добрев срещу мен.

Нека видим какво ще реши съдът, не влияя на процеса, но не може ли това да се опише като гротеска? Няма равнопоставеност, когато на лични финанси се борим аз срещу милиардерите от ГЕРБ и ОПГ-то, които плащат за личните сметки на своите членове. И да попитаме г-н Главчев от Сметната палата – ще одобрите ли тези разходи на Политическа Партия ГЕРБ?

Още един въпрос – ако ГЕРБ плаща личните сметки на своите боляри, то делата срещу мен са политически задвижвани от Политическа Партия ГЕРБ. Случаят е Илиян Василев срещу ПП ГЕРБ. Имам усещането, че съм отново в 2015 г., когато ме забелязаха от Москва. И не се учудвайте, кой е ме вкарал в черния списък на българските медии и кой плаща за това? Заповечер от 18:00 ч. ще ви чакам в „Алтернативата“.

Вижте повече новини тук

предишна статияОбама и Клинтън събраха $25 млн. за кампанията на Байдън
следваща статияИзложба „75 години НАТО и 20 години България в НАТО“ Можем да се изправим срещу бъдещи предизвикателства и заплахи пред сигурността с общи усилия, каза заместник областният управител на Видин Ани Арутюнян