Начало Водещи Изследване: Тръмп изговаря лъжа на всеки 19,4 думи

Изследване: Тръмп изговаря лъжа на всеки 19,4 думи

944
Тръмп, НАСА

Само с човек като Доналд Тръмп за президент на журналистите ще им хрумне да създадат научни показател за измерване и отчитане на големината на президентската непочтеност и ненадеждност, съобщават от сайта за наука и технологии „Гизмодо“.

Даниел Деле, ръководител на вашингтонското бюро на вестник „Торонто Стар” заяви, че е направил „първият обстоен статистически анализ на непочтеността на Тръмп” и е установил, че лъжите на американския президент съвсем не са малко.

Миналата година Тръмп е излъгал за времето навън по време на встъпването си в длъжност. На следващия ден той е излъгал за размера на тълпата, която е наблюдавала въпросното стъпване в длъжност. Изглежда той лъже за всичко, дори и за неща, от които няма да извлече полза.

Според анализа на „Торонто Стар” Тръмп е изрекъл 1 340 330 думи в речта си за стъпването си в длъжност през 20-ти януари 2017 г. до 1-ви юли тази година. От вестника са открили 1 929 лъжливи твърдения от този период. Но Деле казва, че аудиторията иска повече от просто сурови числа. „Те искат от нас обяснения защо броят на лъжливите твърдения за седмица се е увеличил от 2017-та година. Ключовият въпрос е дали Тръмп просто говори повече или думите му са по ненадеждни от преди?”

Според Деле „наситеността на непочтеност” в думите на Тръмп се е увеличила. „Това показва, че той не просто говори повече. Това показва, че нещата, които казва, са все по неистински”, заяви той.

Например Тръмп изговаря „лъжлива дума” на всеки 19,4 думи, твърди се в статията. През 2017 г. процентът думи, които са част от лъжливи твърдения, е бил 3,8%, докато данните в момента показват увеличение до 7,3%. Данните на Деле твърдо показват, че „наситеността на непочтеност” в думите на Тръмп нараства.

Анализът показва също, че Тръмп говори повече, отколкото преди – с 20% повече.

Според екипът на вестника, увеличението на думите в речите на Тръмп и лъжите му, са свързани с факта, че в последно време той по-скоро се саморекламира. Което гарантира, че размерът на лъжите му ще се увеличи и ще е по голям, отколкото ако се придържа към предварително написания сценарии.

предишна статияАПИ: Пътните настилки са сухи в цялата страна. На места има ремонти
следваща статияГерманска банка: Инвестирайте в класически автомобили!