Начало Свят Германска банка: Инвестирайте в класически автомобили!

Германска банка: Инвестирайте в класически автомобили!

1022
Експертите от германската Suedwestbank препоръчаха на своите клиенти да погледнат към пазара на класически автомобили и да инвести

Експертите от германската Suedwestbank препоръчаха на своите клиенти да погледнат към пазара на класически автомобили и да инвестират именно в тях, а не в акции или облигации. Банкерите са убедени, че това вложение е оправдана от гледна точка на доходността и стабилността на цените им, съобщава Bloomberg.

От Suedwestbank посочват, че търсенето на алтернативни инвестиции – например, вино или произведения на изкуството, също се е повишило значително след финансовата криза. За сравнение на динамиката при промяната на стойността на автомобилите с другите активи, банката дори е направила специална класация – OTX Classic Car Index, в която влизат немски коли на повече от 30 години.

През периода 2005 – 2018 г. цените на класическите спортни коли са скочили 4 пъти, докато главният фондов индекс на Германия – DAX, се е увеличил с 204%. Най-удачният избор от Porsche 911, чиято цена за 13 години е нараснала с 683%. Затова експертите препоръчват да се купуват коли с цена не по-малко от 100 000 евро, тъй като трябва да се компенсират разходите до поддръжка и за застраховки.

През септември миналата година британската банка Coutts направи класацията „инвестиции в страстта”, с която оцени влагането на средства в активи като монети, произведения на изкуството и автомобили. Най-доходни се оказаха именно класическите коли, чиято цена за последните 12 години се е увеличила с 331,9%.

предишна статияИзследване: Тръмп изговаря лъжа на всеки 19,4 думи
следваща статияПубликуваха първите официални снимки от кръщенето на принц Луи