Начало Водещи Извадиха от търг светлинния меч на Люк Скайуокър

Извадиха от търг светлинния меч на Люк Скайуокър

1701
Люк Скайуокър

Светлинният меч на един от ключовите герои от киносагата „Междузвездни войни“ Люк Скайуокър беше изтеглен от търг в САЩ заради съмнения в неговата автентичност. Това се казва в изявление на аукционна къща Profiles in History, която е организатор на търга.

Светлинният мече беше представен като реквизит, който е използван на снимачната площадка от актьора Марк Хамил, изиграл Люк. Той трябваше да се превърне в „черешката“ на аукциона, който ще се състои от 11 до 14 декември в Лос Анджелис, щата Калифорния.

В рамките на търга се предлагат още около 25 предмети, свързани с популярната киносага.

Според прогнозите мечът щеше да донеса над 200 хиляди долара. Някои клиенти на социалните мрежи изразиха съмнение, че реквизитът е истински. Според тях става дума за копие или прототип.

Заради противоречията във връзка с произхода на светлинния меч и дали той наистина е дело на декоратора Роджър Кристиан, аукционната къща реши да го изтегли. Самият декоратор заяви, че по-рано е изпратил официално писмо до Profiles in History, с което потвърждава автентичността на лота.

През септември тази година светлинният меч на друг герой от поредицата Анакин Скайуокър беше продаден за над 179 хиляди долара.

предишна статияНякой трябва да внимава – днес може да каже неща, за които ще съжалява
следваща статия„Бохемска рапсодия“ е най-слушаната песен на ХХ век