Начало Водещи Идва „Време за фолклор“

Идва „Време за фолклор“

1647
фолклор, вре,е спектакъл, НДК

Едни от най-успешните български частни фолклорни формации се събират за първи път в спектакъла „Време за фолклор“ днес, 15 април, от 19.30 ч. в зала 1 на НДК.

В тази вечер за ценители ще видим и чуем ансамбъл „Чинари“, „Мистерията на българските гласове“, Стоян Янкулов-Стунджи и „101 каба гайди“. В рамките на 90 минути ще се насладим на майсторски изпълнения на атрактивни фолклорни танци, песни, инструментали и сола. Във фолклорната приказка ще се включат още група „Етнотикс“, трио „Булгарина“ и „Чинари дръмс“, а на финала ще станем свидетели на запомнящо се общо изпълнение на всички участници.

Интересното е, че всички тези пазители на българската традиция са и в инициативен комитет по утвърждаване на официален Празник на българския фолклор, какъвто се оказва, че няма. Идеята е на Асен Павлов – създател и художествен директор на „Чинари“, и е подкрепена от всички участници във „Време за фолклор“. Замисълът е такъв ден да се чества официално и подобаващо на 22 юни, когато е лятното слънцестоене.

предишна статияПродават любимия „Понтиак“ на Бърт Рейнолдс
следваща статияЗвездите полудяват по розовото