студ, сняг

Жълт код е обявен в цялата страна днес заради снеговалежи и силен вятър. Той ще бъде от северозапад с пориви до 15-20 м/с, в източните райони до 26 м/с. В сутрешните часове дъждът в много райони ще преминава в сняг. Температурите ще бъдат между 0 и 5 градуса.

През деня температурите ще останат същите граници – около 2 до 7 градуса. Очаква се да се образува снежна покривка, по-дебела в нощта срещу четвъртък – до 10-12 см. Ще има виелици, навявания и преспи.

Минималната температура в София ще бъде около нулата, а максималната около 2 градуса. Вятърът в София ще достига до 15-20 м/с.

В резултат на валежите се очакват краткотрайни повишения на речните нива, главно във водосборите на притоците в средното и долно течение на река Струма и долните части от водосбора на река Места. На 6 и 7 февруари речните нива ще се понижават или ще останат без съществени изменения, като вследствие на оттичане през първия ден ще има повишения в долните части на реките на Струма и Места. Водните количества ще бъдат под праговете за внимание, уточняват от МОСВ. На 6 февруари ще се изясни и валежите ще спрат, най-късно в източните райони, но ще остане студено.

предишна статияЕдна зодия може неочаквано да надмине конкурентите днес, друга ще бъде възнаградена за труда си
следваща статияВ 8 области се възстановява учебният процес след грипната ваканция