Начало Водещи Ивайла Бакалова: Нотариуса поиска 100 000 лв., за да пуснат мъжа ми...

Ивайла Бакалова: Нотариуса поиска 100 000 лв., за да пуснат мъжа ми от ареста

184
Ивайла Бакалова и съпругът й говорят пред парламентарната комисия
Ивайла Бакалова и съпругът й говорят пред парламентарната комисия

Ивайла Бакалова и съпругът Веселин Денков се изслушват от Парламентарната комисия за дейността на Мартин Божанов – Нотариуса.

Денков разкри, че е обвинен в три дела, включително за изнудване, лихварство и подбудителство за убийство. Той сподели, че му било изискани 100 000 лв., за да не стане свидетел обвиняем в едно от делата.

В своите изявления той спомена имената на редица влиятелни личности и техни роли в случая, включително Сотир Цацаров, Георги Ушев, Иван Гешев, Атанас Черногорски, Андон Миталов, Емил Писков и други.

Съпругата му, Ивайла Бакалова, подчерта необходимостта от действия срещу такива случаи и изрази загриженост, че бездействието на органите позволява на подобни лица да продължат с дейността си.

Бакалова разкри, че Мартин Божанов контактувал с нея и искал пари за освобождаването на съпруга ѝ от ареста и беше убит през януари. Прокуратурата в момента разследва цялата ситуация и възможните престъпления, свързани с него.

Връзката на Нотариуса с влиятелни фигури и измамите, които се разкриват, оставят сериозни въпроси относно правоприлагането и корупцията в държавата.

Прочетете още новини тук

предишна статияДържавата си върна Капитан Андреево – държавна лаборатория ще проверява за пестициди
следваща статияРусия наложи 6-месечна забрана за износ на бензин