прогноза за времето

През следващото денонощие облачността ще е значителна. Ще духа слаб, в Дунавската равнина и западните райони на Горнотракийската низина – умерен вятър от запад-северозапад.  Минималните температури ще са от минус 4° до 1°, в София – около минус 3°. До обяд валежите в северозападната половина от страната ще отслабнат и спрат. В югоизточната половина ще продължи да вали, предимно сняг. В Родопската област и крайните югоизточни райони валежите ще са значителни по количество, през нощта срещу четвъртък и там ще отслабват и ще спират. Максималните температури ще са между 1° и 6°, за София – около 3°.

Над планините ще е облачно и мъгливо. Още преди обяд от северозапад снеговалежите ще отслабват и спират, но до полунощ в Родопите, Странджа и Сакар количествата ще са значителни. Вятърът ще е умерен до силен и ще се ориентира от северозапад, по високите и открити части ще остане от югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около минус 3°, на 2000 метра – около минус минус 9°.

Над Черноморието ще е облачно, с валежи от дъжд, който ще се примесва и ще преминава в сняг, най-късно, след обяд, в крайните южни райони, където количествата ще са значителни. Ще духа умерен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са 2°-4°. Температура на морската вода е 5°-7°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

предишна статияРобот успешно извърши сам хирургична операция
следваща статияЕдна от зодиите днес може да има здравословни проблеми