Начало България Зимата радва сибирските тигри в Пазарджик, лъвовете се топлят на климатик

Зимата радва сибирските тигри в Пазарджик, лъвовете се топлят на климатик

2538
Сибирски тигри
Сибирски тигри

Опасно ниските температури през последните дни са изпитание не само за хората, но и за обитателите на зоокъта в Пазарджик.

Топлолюбивите видове в пазарджишкия зоокът са прибрани в помещенията, но има и животни, за които зимата е най-благоприятното време. Най-щастливи от студеното време са двата сибирски тигъра – Саша и Найша. Зимните условия се доближават до тяхната естествена среда и те спокойно се разхождат навън.

Голяма част от обитателите на умерения климатичен пояс, като сърните, елените, понитата вече демонстрират пред посетителите своята зимна по-гъста и по-топла козина.

Топлолюбивите животни – лъвовете, маймуните и сурикатите са прибрани във вътрешни помещения, които се отопляват с климатици. Около 20 градуса се поддържа при тях, за да се чувстват добре и да преживеят минусовите температури, каза управителят на зоокъта Петко Куртев.

През зимата хранителният режим на нашите обитатели е променен, като дневните им дажби са завишени в съответствие с естествената потребност от повече енергия през по-студения период от годината, каза още Куртев.

предишна статияПочитат Елвис на фестивал в Австралия
следваща статияПсихолози: Не се втурвайте в работата изведнъж след новогодишните празници