Начало Здраве Защо и кога плодовете са опасни за здравето ни

Защо и кога плодовете са опасни за здравето ни

2098
Въпреки че здравословното хранене напоследък е много популярно, трябва да се внимава. Така например храни и напитки, които се рекламират

Въпреки че здравословното хранене напоследък е много популярно, трябва да се внимава. Така например храни и напитки, които се рекламират за полезни, всъщност може да ни донесат повече вреда. Последната изненада идва от експертът по диететика и хранене на Елена Чедиа.

Тя посочва, че някои хора консумират погрешно плодовете, което води до проблеми.

По думите ѝ плодовете трябва да се консумират сутрин. Факт е, че наситени с натурални захари, плодовете са източник на голям брой въглехидрати – хранителни вещества, чието асимилиране повишава нивото на захар в кръвта и следователно активира производството на инсулин.

Диетоложката отбелязва, че инсулинът пречи на разграждането на мазнините в организма, което е абсолютно нежелателно през нощта. Хората, които са с наднормено тегло, мечтаят да намалят теглото си, и е особено важно да не ядат сладки плодове в по-късен момент от деня – в противен случай няма да се получи отслабването и дори мазнините в тялото могат да се увеличат.

„Нямате нужда от ябълка за нощта, по-добре е да изпиете чаша мляко, така че докато почиване, нивото на захарта и инсулин в кръвта на човек да са ниски. Високото ниво на инсулин по-късно ще допринесе за това, че човек ще натрупа мазнини през нощта „, каза експертката.

Тя добавя, че хората с наднормено тегло трябва да консумират по-малко плодове като сладки ябълки, банани, грозде, авокадо, въпреки че е невъзможно напълно да се елиминират тези плодове от диетата. Най-полезно е да използвате плодове като лека закуска между храненето сутрин и на обед, обобщава лекарката.

предишна статияКое е най-мръсното място в хладилника и как да се предпазим?
следваща статияГаджето на Джордж Майкъл: Той се самоуби, това бе петият му опит!