Начало Водещи Започва годишната среща на Световния икономически форум в Давос

Започва годишната среща на Световния икономически форум в Давос

59
Давос


В швейцарския курорт Давос започна Световният икономически форум, където бизнес елитът и държавните ръководители разговарят за глобалните предизвикателства. Форумът се провежда под надслова „Възстановяване на доверието“ и ще обсъжда важни теми като геополитическите напрежения, търговията, инфлацията, технологичните промени и други.

Сред участниците са имена като премиерът на Китай Ли Цян, френският президент Еманюел Макрон, американският държавен секретар Антъни Блинкен и други представители на държавни и бизнес организации от целия свят. Темите, които ще бъдат разгледани, включват и икономическото развитие на различни страни, като Испания, Белгия, Колумбия, Ирак, Ливан, Ирландия, Кения, Нигерия, Тайланд, Сингапур и други.

На форума също ще вземат участие влиятелни фигури от бизнес средите като главният изпълнителен директор на „ОупънЕйАй“ и други. Ще присъстват и длъжностни лица от международни организации като Международният валутен фонд, Световната банка, Световната търговска организация и ООН.

Още международни новини – четете тук

предишна статияПремиерът Денков ще присъства на представяне на разработка в областта на изкуствения интелект
следваща статияИма възможност за освобождаване на двамата български моряци от пленения кораб „Галакси лийдър“