Епъл представи новото поколение телефони

Технологичният гигант Епъл представи новото поколение телефони от популярната марка Айфон, пише вестник Гардиън.

Новият Айфон 11 ще е със стартова цена 699 долара в САЩ, което е с 50 долара по-малко от цената на досегашния „бюджетен“ модел Айфон XR.

Заедно с него в продажба влизат и Айфон 11 Про, както и Айфон 11 Про Макс, като последните два ще се различават по размера на екрана.

Новият модел ще има с един час по-дълъг живот на батерията от досегашния Айфон XS, твърди компанията.

На презентацията беше поставен акцент върху подобрената способност на новите айфони Про да правят снимки и да записват видео.

Те ще са с 3 камери, като единият обектив ще е широкоъгълен, единият ще е стандартен и последният ще е с двукратно приближение.

Така ще могат да се правят снимки с увеличение от 0,5 до 2,0 без да се разчита на софтуерен зум, а само на оптическо приближаване.

Новите телефони имат и специален режим Нощен режим (Night Mode), направен специално за по-нисък цифров шум при снимане при слаба светлина.

Видеозаписът с новите айфони ще може да бъде в резолюция 4к с 60 кадъра в секунда.

Същевременно Епъл обяви и старта на нова телевизионна услуга.

Тя ще се излъчва по интернет срещу 5 долара на месец и ще конкурира лидера на този пазар Нетфликс, както и подобните услуги на Амазон и Хулу.

Епъл заделя милиарди долари за Епъл ТВ Плюс (Apple TV Plus), която би трябвало да тръгне на 1 ноември.

Осигурени са услугите на звезди като Опра Уинфри, Дженифър Анистън и Рийс Уидърспуун, които ще правят собствени предавания на интернет платформата.

предишна статияЕлтън Джон притежава повече яйца на Фаберже от Кремъл
следваща статияПовдигнаха обвинение срещу жената, която обвини Неймар в изнасилване