времето

Днес облачността ще се увеличи и над Източна България, и след обяд над цялата страна ще бъде значителна, а вечерта в западните райони ще започнат и превалявания от дъжд. Ще духа слаб юг-югозападен вятър, който през деня ще започне да се усилва и през нощта срещу понеделник по долината на Струма, в Източна България и по северните склонове на планините ще бъде силен. През нощта срещу понеделник на много места от запад на изток ще има валежи от дъжд. Максималните температури ще бъдат между 8° и 13°.

Над планините облачността ще е значителна. Вечерта ще започнат валежи от сняг, под 1500 метра – от дъжд. Ще духа умерен и силен, вечерта бурен югозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 5°, на 2000 метра – около 0°.

Над Черноморието преди обяд ще преобладава слънчево време, но облачността до вечерта постепенно ще се увеличи. Ще остане без валеж. Ще духа до умерен южен вятър, който през деня ще се усилва и вечерта вече ще е силен. Максималните температури ще бъдат между 10° и 13°. Температурата на морската вода е 7°-8°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала, но ще се усилва и вечерта по северното крайбрежие ще бъде 4 бала.

предишна статияАктуална пътна обстановка
следваща статияДнес някой ще даде на лицемерите около себе си труден урок