Начало Технологии Думи на Стивън Хокинг ще бъдат изпратени в Космоса

Думи на Стивън Хокинг ще бъдат изпратени в Космоса

1266
Радиосигнал с „послание на мира и надеждата“ от покойния британски изследовател на черните дупки Стивън Хокинг, който почина през м

Радиосигнал с „послание на мира и надеждата“ от покойния британски изследовател на черните дупки Стивън Хокинг, който почина през март на 76-годишна възраст, ще бъде изпратен в Космоса, пише Chronicle. Това ще бъде извършено в рамките на планираната за днес церемония по погребването на праха на учения край гробовете на неговите прочути сънародници Исак Нютон и Чарлз Дикенс в Уестминстърското абатство в Лондон.

Словесно-музикалният сигнал, в който думите на Хокинг ще звучат на фона на музика от известния гръцки композитор Вангелис, ще бъде изпратен със спътникова антена на Европейската космическа агенция в Себрерос, западно от Мадрид, и ще бъде насочен към най-близката до Земята черна дупка 1А 0620-00. По думите на дъщерята на професор Хокинг Люси, посланието е красив символичен жест, чрез който се осъществява връзка между присъствието на баща й на планетата Земя, желанието му да полети в космоса и изследванията му на Вселената. „Това е послание на мира и надеждата, на единството и необходимостта да живеем заедно на тази планета“, каза тя.

Компактдискове с думите на професор Хокинг и музикалното му посвещение, създадено от Вангелис, ще бъдат раздадени на всички присъстващи на предстоящата възпоменателна служба в Уестминстърското абатство, сред които британският астронавт Тимъти Пийк, астрофизикът Мартин Рийс, актьорът Бенедикт Къмбърбач, превъплътил се в образа на известния учен в драма на Би Би Си, и други знаменитости.

предишна статияТренирайте на 20, за да сте здрави на старини
следваща статияУникално вкусно смути стапя талията за седмица