Начало Водещи Доган предлага двама да оглавят ДПС, която „е на път да се...

Доган предлага двама да оглавят ДПС, която „е на път да се превърне в корпоративна огранизация“

89
Ахмед Доган
Снимка: ДПС

Ахмед Доган, първият председател на ДПС, обръща думи към членовете и прилежащите към партията с призив за избора на двама съпредседатели на партията – Делян Пеевски и Джевдет Чакъров. Той настоява, че е необходимо да се стабилизира партията, която е започнала да се превръща в „корпоративна, платена, партийна организация“.

Споделяйки, че дълго време се е самоизолирал, за да разбере какво се случва в ДПС, Доган изразява тревога и загриженост за състоянието на партията. Той заявява, че политиката изисква финансиране, но има граници, които не следва да се преминават.

Текстът обръща внимание, че светът се развива пред очите ни и динамиката на геополитическия контекст е предизвикателство за защитата на националните интереси. Доган приключва, изразявайки оптимизъм за бъдещето.

На прага сме на дългосрочно противопоставяне на Глобализма с очакванията на националните държави и на националните идентичности.

Вероятно тази тенденция ще бъде съчетана с опити за възстановяване сферите на влияние на бившите империи и ще „приключи“ едва с преобразуването на ПОЛИТИЧЕСКИЯ НИ СВЯТ в легитимно многополюсен и, разбира се, след намирането на контролиран баланс между „старите“ и „новите“ велики сили.

Травмиращо е, че не винаги си даваме сметка за това“, пише още Доган.

Текстът подчертава още, че демокрацията е многопартийна и защитата и развитието на правата и свободите на гражданите са съществена част от ценностите на демократичната система на обществото.

Доган посочва, че е от изключителна важност партийните структури да решават проблемите на гражданите и предлага да бъдат извършени стабилизиращи действия в традиционните райони на ДПС и разширяване на партийното строителство в нетрадиционните райони. Той мотивира своето решение за избора на двамата съпредседатели на партията и завършва, изразявайки надежда за положително развитие.

Предлагам на вашето внимание формула за намиране на решение за бъдещото развитие на ДПС. Ключът за намиране на „изход“ в тази ситуация е само в съпредседателството на г-н Делян Пеевски и доц. д-р Джевдет Чакъров:

… (текстът продължава)