Начало Водещи Димитър Ганев: Некоалицията ще остане, държи я важен фундамент

Димитър Ганев: Некоалицията ще остане, държи я важен фундамент

64
Димитър Ганев
На снимката: Димитър Ганев

Скандалите и конфликтите между партньорите в правителството са стихнали заради празниците, но се очаква да се завърнат по-сериозно. Това твърди социологът Димитър Ганев по Би Ти Ви.

„Влизаме в много турбулентен период, защото ще се решава дали ще има коалиционно споразумение, кой мнистър остава или си тръгва – това ще породи напрежение между партньорите“, аргументира се той.

Въпреки това, Ганев уточни, че това ще е по-скоро шоу, отколкото реални дълбоки противоречия. „До голяма степен са тактически ходове на някои от партньорите, за да вземе определен от тях надмощие по някакъв казус. Това ще се засилва. Нито избирателите на ГЕРБ, нито тези на ПП-ДБ са Бог знае колко щастливи от тази ситуация.С приближаването на европейските избори ще влизат в изборен период. Освен партньори в управлението, те са и конкуренти, но това са по-скоро опити за показване на лице и някаква политическа идентичност“, обясни социологът.

Според него един много важен фундамент, който всички партньори в „некоалицията“ са осъзнали е, че за всеки от тях това е най-изгодната политическа ситуация. „Предсрочни парламентарни избори винаги носят потенциален риск от появата на нов политически субект, който да размести пластовете“, допълни Ганев.

Още актуални коментари – четете тук

предишна статияЗащо министърът на отбраната Тодор Тагарев стана „опасен“
следваща статияСлънчево, но студено и днес