коронавирусна инфекция

Специална диета за заразените с коронавирусна инфекция е изготвена от специалисти от Военномедицинска академия при Министерството на отбраната на Руската федерация.

Като се имат предвид всички препоръки на лекарите, за вируса COVID-19 се предписва така наречената диета №2, която се препоръчва и за хора с гастрит. Подобна диета изисква ограничаване на млечни, лютиви, пикантни храни и твърдо смилаеми продукти. Изключва се употребата на мазнини, пушени, осолени и консерви. По време на диетата е забранено да се яде пресен хляб, сладкиши и твърди плодове. Храната трябва да се готви без коричка и да бъде нарязана.

По този начин лекарите препоръчват на заразен с коронавирус да изгради диета на зърнени каши, кефир, зеленчуци, риба, птици и постно месо, също са разрешени печени ябълки.

В допълнение към диетата се предписва комплекс от витамини, аскорбинова киселина до 600–900 мг / ден, а за укрепване на кръвоносните съдове витамин Р е до 150–300 мг / ден.

След известно време, когато състоянието на пациента се стабилизира, му се предписва диета № 15. Тя практически не съдържа хранителни ограничения.

Главният специалист по инфекциозни заболявания на Русия Владимир Никифоров смята, че огнището на новия коронавирус ще приключи през лятото. Въпреки това, пиковата честота ще настъпи в средата на април.

предишна статияKоронавирус е много стабилен при 4 градуса
следваща статияСобствениците на камиони и автобуси, които се движат единствено с алтернативно гориво могат да възстановяват 50% от сумите, платени за тол такси