Начало Водещи Денков за войната: Нашата страна отдавна направи своя избор

Денков за войната: Нашата страна отдавна направи своя избор

74
Николай Денков
Николай Денков
Снимка: БТА

Преди 2 години, на този ден, светът беше потресен от войната, която започна Русия срещу Украйна. Произволната агресия води до ужаси и нарушава основни ценности, заяви Николай Денков, министър-председател на България, в изявление от пресцентъра на МС.

Вече повече от 700 дни свидетелстваме за ужасите в тази брутална война, организирана от Путин. Мирни градове биват разрушавани, невинни хора убивани, семейства разпадат, повече от 20 000 украински деца биват отвлечени от руските сили. Целта е ясна – подчиняване или унищожаване на независимата Украйна в сърцето на Европа.

Русия продължава да нарушава човешките права, международните закони и икономиките на демократичните държави с действията си в Украйна. И въпреки пропагандата, няма съмнение, че Русия води война срещу мира, щастието и свободата на всеки в Европа, включително и България.

България е ангажирана с подкрепата си за Украйна, оказвайки политическа, хуманитарна, материална и военна помощ в съответствие със законодателството. Оставаме силно привързани към процесите за мир, подкрепяйки инициативите за украинските деца и възстановяването на Украйна.

Осъзнаваме, че Русия няма да печели тази война и еднажди ще носи отговорност за военните си престъпления срещу украинския народ.

България е солидарна с Украйна в нейната борба за мир и справедливост – за Украйна и за всички демократични нации!

Прочетете още новини тук

предишна статияДве години от войната в Украйна: Как се разви конфликтът?
следваща статияПравосъдният министър: Няма правова държава без свободна и независима адвокатура