Начало Спорт Гришо излиза на 40 градуса срещу Рубльов

Гришо излиза на 40 градуса срещу Рубльов

1053

Най-добрият български тенисист Григор Димитров ще има изключително трудна задача в утрешния ден на „Аустрелиън Оупън“. Отново на централния корт „Род Лейвър Арина“ той играе с руснака Андрей Рубльов. Мачът е трети в дневната сесия на корта и ще започне най-рано в 5,30 ч. сутринта българско време. Преди неговия мач трябва да се изиграят две срещи от програмата при жените.

По местно време обаче стартът е около 15 часа, което означава, че ще се играе при изключително тежки условия. Днес температурите в Мелбърн доближават 40 градуса, а утре се очаква да е по-горещо. След като вчера Григор игра пет сета срещу Макензи Макдоналд, сега той ще трябва да се справя и с други предизвикателства.

„Род Лейвър Арина“ разполага с подвижен покрив, който се използва при екстремни температури и това е вариант да се подобрят условията за игра, но днес организаторите не решиха да го използват при подобна ситуация.

Съперникът на Гришо е само на 20 години. Той е роден в Москва и е в професионалния тенис от 2014 г. насам. Висок е 188 сантиметра, играе с дясна ръка, а бекхендът си изпълнява с две ръце. Има само една титла на ниво ATP. Най-големият успех на Рубльов на турнири от Големия шлем е четвъртфиналът на US Open през 2017 г., по пътя към който отстрани Григор Димитров във втория кръг. Това е и единственият мач между двамата досега, като руснакът победи със 7:5, 7:6(3), 6:3. Андрей в момента е на най-високата си позиция в ранглистата – 32-ра. Победителят от утрешната среща ще играе на осминафиналите със спечелилия двубоя между Жо-Вилфред Цонга и Ник Кириос.

предишна статияЛудогорец привлича машина за голове от Полша
следваща статияВеликобритания ще има министър на самотата