Начало Водещи Григор Димитров с историческо постижение в Лондон

Григор Димитров с историческо постижение в Лондон

1084
На снимката: Григор Димитров

Най-добрият български тенисист Григор Димитров продължава в Лондон. Той накара България да се гордее с него, след като успя да се класира за полуфиналите на заключителния за годината турнир на ATP в Лондон още при първото си участие там. Това стана след много силна игра и категорична победа с 6:0, 6:2 над Давид Гофен.

Успехът е втори за нашето момче в британската столица и му гарантира първото място в група „Пийт Сампрас“ преди изиграването на заключителните срещи. Така хасковлията със сигурност ще избегне Роджър Федерер на полуфиналите, тъй като швейцарския Маестро също ще завърши като №1 в своята група „Борис Бекер“.

Гришо ще разбере още утре съперника си за препоследното стъпало в Лондон. Това ще е победителят от срещата Александър Зверев – Джак Сок.

С победата над Гофен Димитров добави и нови 200 точки към актива си, който вече е 4050. С тях той е много вероятно в понеделник да се изкачи още в ранглистата. В момента той е шести, но към момента е събрал повече точки от Марин Чилич и Доминик Тийм и ще ги изпревари.

Българинът има шанс дори да завърши 2017 г. на трето място в ранглистата, но за целта Зверев трябва да отпадне в Лондон, а българинът да спечели.

В петък Гришо има още един двубой от своята група – срещу Пабло Кареньо-Буста. Испанецът замени сънародника си Рафаел Надал сред загубата му от Гофен в първя кръг, а тази вечер в 22 ч. играе с Доминик Тийм.

Самият мач днес мина изцяло под диктовката на българина. Първият сет започна ударно като Гришо взе сервис гейма си и проби Гофен, повеждайки с 40:0 в гейма. Гришо нямаше проблем в третия гейм, а в четвъртия спечели психологическата битка с нов пробив, макар и едва при четвърти брейк пойнт.

Димитров поведе с 5:0 след гейм на нула, след което взе и сета след трети пореден пробив за едва 27 минути.
Гришо продължи добрата си серия и във втория сет, като взе сервис гейма си и направи четвърти пореден пробив в мача за 2:0.

Гофен оказа съпротива при сервис гейма на Димитров и имаше брейкпойнт, за да пробие българина, но не успя и изостана с 0:3 в сета. Белгиецът бе на крачка от тотална капитулация при 0:30 в четвъртия гейм при свой сервис, но успя да вземе подаването си за 3:1.

Най-трудно стана за българина в следващия гейм, когато изостана с 0:30 и бе предупреден за разговор с треньора си. Това само ядоса Димитров и той взе гейма за 4:1, макар Гофен на три пъти да се измъкваше при предимство за българина. Съперникът на Григор направи пореден опит да обърне развоя на срещата, като взе сервис гейма си за 4:2 в полза на Димитров.

Гришо помете съперника за 5:2 с гейм на нула, а при свой сервис просто го довърши за крайното 6:2, въпреки че белгиецът спаси два мач пойнта.

предишна статияКим Чен-Ун е влюбен в Рейчъл от „Приятели” и иска да я отвлече?
следваща статияВъздържателката Миранда Кер е бременна