Начало Водещи Григор Димитров се класира за финала на турнира в Бризбейн

Григор Димитров се класира за финала на турнира в Бризбейн

164
Григор Димитров

Григор Димитров продължава да показва отлично представяне от миналия сезон и успя да се класира за финала на турнира по тенис в Бризбейн (Австралия) от сериите АТП 250 с награден фонд от 661 585 долара.

Българинът завърши втори в състезанието, след като победи представителя на домакините Джордан Томпсън с резултат 6:3, 7:5 за 1:47 часа игра.

Димитров вече има титла в Бризбейн от 2017 година и е играл в три финала, а сега ще се изправи срещу поставения под номер 1 в схемата датчанин Холгер Руне за титлата.

Българският тенисист успя да направи един пробив в шестия гейм на пътя към първата победа и продължи да играе силно в трудните моменти във втория сет, където изкара отново отлични удари и завърши мача.

„Хубавият период продължава, този корт е сякаш домашен за мен. Това са невероятни седмици, дойдох рано, представям се добре и съм щастлив, че съм отново на финала. Благодаря за подкрепата“, сподели българина след победата.

Димитров е в Австралия със своите родители и ги опише като изключително важни и специални хора в живота му.

„Радвам се, че родителите ми са тук, но това добавя допълнително напрежение. Щастлив съм, че имам шанс да прекарам повече време с тях. Семейството е най-важно. Играя тенис, стигнах на финала, искам да продължа и утре ще трябва да изиграя още един труден мач. Моите родители са моите герои, аз продължавам да се уча от тях, аз съм това, което съм, благодарение на тях“, добави той.

Григор Димитров се подготвя за трудния финал срещу Холгер Руне и е настроен на мача.

„Ще бъде труден финал утре. Той се разви много, много е мощен, постигна страхотни резултати. Но аз мисля да гледам повече от моята страна на мрежата. Искам да почина, да се възстановя и утре ще се боря“, заяви българинът.

В другия полуфинал Холгер Руне победи руснакът Роман Сафиулин с резултат 6:4, 7:6(0) за 1:39 часа игра.

Още спортни новини – четете тук

предишна статияКризата вероятно едва сега започва: Какво ни коства случващото се в Червено море
следваща статияС 98 лв. за мегаватчас е поевтинял природният газ на „Газов хъб Балкан“ за година