Начало Водещи Григор Димитров победи Марин Чилич и продължава на Аустрелиън Оупън (СНИМКИ)

Григор Димитров победи Марин Чилич и продължава на Аустрелиън Оупън (СНИМКИ)

817
Неделите

Най-добрият български тенисист Григор Димитров спечели първия си мач в Откритото първенство на Австралия. Българинът победи хърватина Марин Чилич с 3:0 сета.

Гришо не даде почти никакъв шанс на финалиста от 2018 година в Мелбърн и шампион от US Open 2014 Марин Чилич, след като го победи с 6-4, 6-2, 7-5(5).

Григор Димитров

Хасковлията реализира общо 19 аса в мача и направи само две двойни грешки. Така Григор постигна втора поредна победа над хърватина, който в момента е №43 в световната ранглиста. Предната беше на „Ролан Гарос“ през 2019 г. в пет сета, но Чилич продължава да води в директните двубои с 4:3.

На трибуните в Мелбърн имаше сериозна агитка от българи, която подкрепяше Григор.

Българи агитка тенис

Българинът беше подкрепян и от приятелката му Лолита Османова.

„Това е може би един от най-трудните ми жребии за първи кръг, трудно е да играеш срещу Чилич. Радвам се, че успях още в началото да намеря играта си. Страхотно е да спечелиш по подобен начин. Той може би беше напрегнат, целеше линиите, докато аз играх по-сигурно. Подготовката тази година бе много различна, просто трябва да играеш с това, с което разполагаш. Последните няколко седмици бяха като боен клуб. Сега е важно кой как ще започне и колко бързо ще намери ритъма си. Беше хубаво да имам такава подкрепа, от доста време не съм играл пред публика“, сподели Григор след победата.

Във 2-ия кръг Димитров среща 21-годишния Алекс Болт (Австралия, №166), който елиминира Норберт Гомбос (Словакия) в четири сета. Това ще бъде първа среща помежду им.

 

предишна статияБил Гейтс прогнозира нови заплахи за човечеството след COVID
следваща статияДоц. Мангъров: Инфекциозна болница в София е превърната в селска лечебница