Начало Водещи Григор Димитров отново с блестяща победа в Мелбърн

Григор Димитров отново с блестяща победа в Мелбърн

1021
На снимката: Григор Димитров

Григор Димитров се класира за третия кръг на Аустрелиън Оупън след нова чиста победа. Този път първата ни ракета надигра участващия с „уайлд кард“ представител на домакините Алекс Болт със 7-6 (1), 6-1, 6-2.

Григор Димитров отново показа класа

Първата ни ракета имаше затруднения само в дебютния сет, когато австралиецът бе равностоен и стигна до тайбрек. 29-годишният хасковлия обаче го спечели безапелационно, давайки само една точка на опонента. Във втората част Григор бе безкомпромисен и се доближи на сет от крайния успех след само 26 минути игра.

Третият сет бе идентичен, като Григор Димитров имаше колебания в четвъртия гейм и в този, който сервираше за успеха, обръщайки от 0-30. Българинът обаче се справи и предотврати евентуалното връщане на Болт в мача.

Така първата ни ракета достигна до третия кръг на надпреварата, след като на старта се справи отново в три сета с хърватина Марин Чилич.

„Много съм щастлив, че победих местна надежда. Надявам се феновете да могат да му се радват скоро. Благодаря на моите сънародници, винаги е специално да се чувстваш у дома, когато си далеч от него. Чест е да играя в такава обстановка. Опитах да запазя концентрация колкото се може по-дълго. Искам да се наслаждавам максимално на турнира, на престоя си тук, на публиката, която се завърна“, каза Димитров след срещата.

Кой е следващият съперник на Григор Димитров?

Григор взе първия си мач срещу 166-ия в света Болт, а за място на осминафиналите 18-ият в схемата ще спори с Пабло Кареньо Буста.

Двамата с Димитров имат по три победи в съперничеството помежду си, като последният мач бе спечелен от испанеца през 2018 година – на четвътфиналите в Барселона с 6-4, 7-6 (4).

За трети кръг се класираха още Душан Лайович, Тейлър Фриц, Адриан Манарино, Александър Зверев и представителят на домакините Ник Кирьос, който ще играе с Доминик Тийм в един от най-интригуващите сблъсъци от следващата фаза

предишна статияКакво би станало ако ядем храна с плесен
следваща статияВеликобритания въвежда по-строги мерки при влизане в страната