Евровизия 2019

Новият „домакин” на музикалния конкурс „Евровизия” през 2020 г. ще бъде определен през август, съобщи за РИА Новости представителят на Европейския съюз за радио и телевизия (EBU) Дейвид Гудман.

По-рано бе съобщено, че столицата на Холандия Амстердам няма да организира провеждането на конкурса през следващата година поради липса на свободни зали.

„Заинтересованите градове или региони трябва да подадат официално заявка за провеждане на „Евровизия” до 10 юли. Някои от разпространители в Холандия NPO, NOS и AVROTROS, съвместно с EBU ще оценят подадените в срок кандидатури. Решението за това кой град или регион е бил избран ще бъде обявено през август, заяви Гудман.

Той подчерта, че се планира конкурсът да бъде проведен в Холандия, като единствената промяна ще е във връзка с града-домакин.

В битката за правото да проведат конкурса остават градовете Ротердам, Утрехт, Хертогенбос, Арнем и Маастрихт. Хага е Бреда отказаха да участват в надпреварата.

През 2019 г. конкурсът „Евровизия” се проведе в Израел. В грандиозния концерт участваха представители на 26 държави. За победител с 492 точки е избран Дънкан Лорънс от Холандия. На второ място е класиран представителят на Италия Махмуд, а на трето – руският певец Сергей Лазарев.

предишна статияКак българите наказаха мутрите по Черноморието
следваща статияНякой днес ще бъде обгрижван от любимия, а за друг е ден на оригинални идеи