Начало Новини Георги Костадинов се завърна от контузия, но не успя да помогне на...

Георги Костадинов се завърна от контузия, но не успя да помогне на своя АПОЕЛ да избегне поражението при визитата на Арис (Солун)

49
Георги Костадинов се завърна от контузия, но не успя да помогне на своя АПОЕЛ да избегне поражението при визитата на Арис (Солун)

Българският полузащитник Георги Костадинов се върна буквално по спешност в състава на АПОЕЛ (Никозия) за дербито с Арис (Лимасол) в третия кръг на плейофа за титлата (общо 29-и), но не успя да помогне на тима си да избегне поражението с 1:2.

Костадинов остана на терена 80 минути, когато беше заменен от Сарфо. Той лекува над 10 дни травма на глезена и след фитнес-тест вчера сутринта, днес треньорът Рикардо Са Пинто му даде титулярното място.

Но грешки в защитата в първия половин час, допълнени от червен картон на защитника Радослав Петрович в 42-ата минута буквално съсипаха АПОЕЛ. Арис стигна до два гола в 23-ата и 32-ата минути, а АПОЕЛ върна едно попадение чрез Георгий Квилитая в 63-ата.

Артур Гомис откри резултата в 23-ата, след като се възползва от прехвърлящо подаване на Велко Николич. Топката мина над главата на грузинския защитник Лаша Двали, а Гомис сам срещу вратаря не сбърка. След това домакините създадоха още две добри ситуации, но Белец спаси вратата им. В 32-ата минута обаче нова грешка в защита стана причина за нов гол. Милали Миламбела завърши атака от ляво, след като Двали и Петрович не спряха центриране на бързия швед Закария Саво. Грешките продължиха до края на първата част, когато бавният Петрович събори изскочилия сам срещу вратаря Вид Белец и датският съдия Санди Путрос го изгони с червен картон.

В 63-ата минута Николич от Арис върна нескопосано топката към своя вратар Ванаилсон Лусиано де Соуза, но Квилитая се усети от слабата топка, тръгна на скорост и пресече паса. Останал сам срещу вратаря, грузинецът и нямаше как да сбърка.

Макар и с човек по-малко, АПОЕЛ опита да пренесе играта в половината на домакините. Арис заигра на контраатаки и малко преди да напусне терена, българският халф Костадинов трябваше да спре една от тях с цената на жълт картон. В добавеното време имаше още една възможност за АПОЕЛ, но ударът на Махри Томане с глава изрезе в аут.

В другите два мача от шампионската група гостите спечелиха. АЕК (Ларнака) се наложи с 1:0 над Омония, а Пафос преодоля Анортозис (Фамагуста) с 3:2. Победата на АЕК беше много важна, тъй като те събират с нея 59 точки и са само на 1 от 2-ия Арис.

предишна статияГлавен приоритет е да постигнем напредък по изграждането на автомагистралната мрежа, каза министърът в оставка Андрей Цеков
следваща статияОтлага се отплаването на кораба с хуманитарни помощи за ивицата Газа, който тази вечер трябваше да потегли от Кипър