Начало България „Галъп”: 5% от българите са били жертва на измама в интернет

„Галъп”: 5% от българите са били жертва на измама в интернет

1130
хакер, тъмна мрежа

Високи са опасенията от некоректни търговски практики преди началото на зимния сезон, но българите постепенно привикват с инстанциите, към които могат да се обръщат

Повече от половината пълнолетни българи няма да почиват тази зима, но като цяло развитието на туризма у нас се оценява високо. Българите масово одобряват ограничаването на правомощията на частните съдебни изпълнители.

5% от респондентите са били жертва на измама или фалшификация в интернет, 1% заявяват, че техни близки са станали жертви.

„Галъп” са попитали какви са нагласите преди началото на зимния сезон. ¾ от българи са почти автоматично сигурни, че в предстоящите празнични акции и намаления търговците ще са по-скоро некоректни.

Повече от половината българи (52%) пък няма да почиват тази зима. От останалите 48%, 31 на сто ще предпочитат България, 13% смятат да почиват в България, но и да отидат в чужбина за зимна почивка, или пътуване, свързано с коледно-новогодишните празници, а 4% споменават само чужбина.

Като цяло, българите намират, че туризмът у нас върви към по-добро: 68% казват това, а 18% са на обратното мнение.

Сондажът е част от стандартната изследователска програма на агенцията и е проведен от 1 до 3 ноември чрез телефонно интервю сред 805 пълнолетни българи по панелна методика, която осигурява представителност на данните. Ползвани са обичайните за сондаж закрити въпроси. Абсолютна максимална грешка ± 3.5 при 50% дялове.

предишна статияВсеки 7-ми сърбин има оръжие
следваща статияХраните, които ядем, преди да заспим