Макдоналдс, пчели

McHive е най-малкият „Макдоналдс“ в света и съвсем не е подходящ за хората.

Той е минимизирана реплика на Макдоналдс, досущ изглеждаща като по-големия си събрат отвън, но вместо касов апарат, фритюрник и места за сядане, в него има само редове и редове от медени пити, предназначени за пчели. За това разказва Фокс Нюз.

Проектът е необичайна идея на шведския „Макдоналдс“. За да се намали въздействието върху околната среда, на някои места „Макдоналдс“ започват да инсталират кошери на покривите си.

„Инициативата е стартирала на местна почва, но сега се разраства“, обясни NORD DDB, креативната агенция зад проекта. „Много франайзи в страната се присъединяват към каузата и също започват да заменят тревата около ресторантите си с цветя и растения, които са важни за благосъстоянието на дивите пчели.“

В чест на Световния ден на пчелите (на 20 май), компанията за бързо хранене възложи на наградения шведски дизайнер Никлас Нилсон (който е работил по музикални клипове за Дейвид Боуи и Лики Ли), да създаде най-малкия в света Макдоналдс „за да посрещне хиляди важни гости“. Той е снабден със златни арки, макдрайв гише и реклами по прозорците.

Миникошерът на „Макдоналдс“ ще бъде продаден на търг, за да се подпомогнат благотворителните организации на Роналд Макдоналд Хаус.

„Имаме много наистина отдадени франчайзингови компании, които допринасят за нашата работа и се чувстваме добре, че можем да използваме нашия миниресторант, за да осъществим такава добра идея като пчелни кошери на покривите“, каза Кристофер Рьонблад, маркетингов директор на „Макдоналдс“ – Швеция.

предишна статияУчените посочиха най-опасните продукти за бременни жени
следваща статияНовородено ягуарче спечели сърцата на посетителите в мексикански зоопарк (ВИДЕО)