Начало България В области на страната ще има поледици, в 7 – силен вятър

В области на страната ще има поледици, в 7 – силен вятър

833
време прогноза, година, старата

Жълт код за поледици е в сила за 5 области на страната за днешния ден, в други 7 предупреждението е за силен вятър.

Това сочи справка на сайта на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН.

времето

В областите Враца, Плевен, Ловеч, Габрово и Велико Търново през нощта и в сутрешните часове ще има условия за образуване на поледици.

От НИМХ предупреждават, че при тази степен на предупреждение са възможни ограничения при дейности на открито и хората трябва да са внимателни, когато вървят или шофирате при заледени повърхности.

Жълт код за силен вятър за утре е обявен в областите: Добрич, Шумен, Варна, Бургас, Ямбол, Хасково, Кърджали. В тези части на страната се очаква южният вятър през деня да се усили и поривите му да достигнат до 20-24 м/сек.

При жълтия код за силен вятър хората трябва да бъдат внимателни за летящи във въздуха предмети.

Атмосферното налягане e по-ниско от средното за месеца и още ще се понижи.

През нощта от запад валежите ще се активизират, в Западна България ще са предимно от сняг, в останалата част от страната – от дъжд. През нощта и в сутрешните часове на места в централните райони на Дунавската равнина ще има условия за поледици. Утре ще има значителна облачност, с превалявания от дъжд, на повече места и по-значителни като количество в Източна България. Ще духа до умерен, в Източна България и силен юг-югоизточен вятър. Температурите ще се повишат. Минималните ще са между минус 1° и 4°, по Черноморието 5°-7°, максималните от 5°-6° в северозападните райони до 14°-15° в Източна България и крайните югозападни райони.

времето

Над планините ще има значителна облачност и ще превалява сняг, под 1400 м – дъжд и сняг. Ще духа силен, по билата до бурен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 ще е около 6°, на 2000 метра – около 0°.

На 26.03.2018 слънцето ще изгрее в 07:20 часа и ще залезе в 19:46 часа. Продължителност на деня 12:26 часа.

На 26.03.2018 луната ще изгрее в 14:04 часа и ще залезе в 04:10 часа. Осветеност на диска в 0h UT 65 %. Фаза на луната: след първа четвърт преди пълнолуние.

предишна статияДенят не е подходящ за работа за една от зодиите
следваща статияПо-малко от половината американци вярват на „Фейсбук”