Начало България Възстановено е движението на кръстовището на бул. "Патриарх Евтимий" и ул. "Фритьоф...

Възстановено е движението на кръстовището на бул. "Патриарх Евтимий" и ул. "Фритьоф Нансен"

64
Възстановено е движението на кръстовището на бул. "Патриарх Евтимий" и ул. "Фритьоф Нансен"

Движението на кръстовището на бул. „Патриарх Евтимий“ и ул.“Фритьоф Нансен“, което беше временно спряно заради протест, вече е възстановено, видя репортер на БТА.

Граждани протестираха заради новата организация на движение по двете пътни артерии. 

Хората държаха плакати, на които пише „Върнете ни паркоместата“ и „Не на двупосочното движение по улицата ни“. Те са против въвеждането по „Фритьоф Нансен“ на двупосочно движение и намаляването на паркоместата по улицата. По бул. „Патриарх Евтимий“ вече са обособени две велоалеи.

Според Константин Ризов, участник в протеста, който живее наблизо, едната велоалея по бул „Патриарх Евтимий“ е излишна, защото тя отнема местата, на които  се паркира косо. Според Ризов преди Столичната община да прави промени, е трябвало да помисли за осигуряване на паркоместа за автомобилите на живущите в района.

Антонио Минков, също от района, посочи пред БТА, че с въвеждането на двупосочно движение по „Фритьоф Нансен“ трафикът се натоварва излишно, а паркоместата по улицата от 29 стават 9. Това според Минков е крайно недостатъчно и възпрепятства достъпа с автомобили на живеещите до техните домове.

Протестиращите заявиха, че имат намерение да се съберат и утре по същото време.